Pis in!

05.04.10 at 18:52 1 kommentar


Vi bor 18 meter fra Brussels halvmeter “store” stolthet, Manneken pis. Grunnen til at vi ikke kan se Manneken fra kontorvinduene i leiligheta vår er en svak bue i motstående bygg. Kanskje like greit, men nok om det. Det finnes ulike historier om opprinnelsen til bronsestatuen. En av dem går ut på at en far skal ha mistet sin to år gamle sønn på en reise gjennom byen. Etter å ha lett rundt overalt, fant han til slutt gutten tissende, på det hjørnet hvor skulpturen står i dag (æsj). Vi har for øvrig sett flere personer som tisser langs gatehjørnene her, og føler vel strengt tatt ikke at noen av dem fortjener en statue av den grunn. En annen historie sier at gutten reddet hele byen fra å brenne ned ved å tisse på flammene (Yeah, right). Også er det masse krigshistorie. (Det er søndag).

Manneken har lidd samme skjebne som vår sinna tagg. Mest kjent er et tyveri begått av noen franskmenn på midten av 1700-tallet. Franskekongen Ludvig 15. ba i etterkant om unnskyldning og fikk lagd en gullbrodert drakt til gutten. Dette ble starten på en – sjuk – tradisjon, hvor Manneken nå til stadighet kles opp i alskens sære antrekk. Selv en toåring risikerer å bli flau. Siden vi umulig kan unngå å følge med på dette sjåvet, benytter vi likesågodt anledningen til å dokumentere det. Følg med på Manneken (pis out).

Statuen ble for øvrig satt opp i 1619, mens vi bare fant dette Brusselkartet fra 1550. Tror det andre bør stemme sånn noenlunde.

Entry filed under: 4 Manneken (pis out).

Movin’ on up Manneken pis

1 kommentar Add your own

  • 1. Ida  |  13.04.10, kl. 07:47

    Haha – jeg liker!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier

Følg Tante Ping på Facebook!

Eller legg igjen epostadressen din her

Bli med 6 andre følgere

Blog Stats

  • 17 399 hits

Twittertante


%d bloggere like this: