Hvordan “Burka”-loven vil påvirke DEG!

30.04.10 at 22:00 Legg igjen en kommentar


Som dere kanskje har fått med dere i de hjemlige tabloider er belgiske politikere i gang med å vedta en lov som forbyr bruk av burka og niqab. Det vil si, det står ikke i lovforslaget at burka og niqab er ulovlig, men at plagg som helt eller delvis dekker ansiktet, og dermed hindrer identifisering, skal forbys. Alt tyder på loven blir vedtatt og at den vil tre i kraft en gang i løpet av sommeren. Den som etter den tid skulle være så uheldig å bryte loven, det vil si tildekke sitt eget ansikt, risikerer bøter på opp til 25 euro og fengsel i opp til sju dager. Bare Allah (og muligens Gud) vet hva som kan finne på å skjules under et tildekket ansikt.

Vi er indignerte! Har noen overhodet tenkt på hva lovforslaget vil ha å si for vår Manneken? Belgiske myndigheter kler tross alt opp og tildekker Manneken flere ganger i uka. Har Belgia, et ellers så fredfullt og logisk oppbygget land, gått fullstendig av hengslene? Skal liksom ikke dette være lov lenger?

Skal liksom ikke dette være lov lenger?!

I vårt eget land vil trolig en sterk finnlandshettelobby sørge for at et slikt lovforslag aldri går gjennom. Hvordan skulle det da gå med hundekjørerne, isfiskerne, julebukkene og bankranerne? Hva med julenissen, fra selveste Drøbak? Og hva med Jan Otto Johansen?

Skal liksom ikke dette være lov lenger?!

Manneken eller ei, vi gleder oss uansett til å se horder av muslimske kvinner, altså de 300-400 det angivelig gjelder, dansende gjennom gatene med flagrende, fritt hår. (Ikke frites, fritt). Belgia blir det nye Woodstock «Vi er frie! Endelig, vi er frie! Takk belgiske myndigheter!» vil det ropes fra alle gatehjørner. Muligens fra kvinner med håret tildekket av hijab. Eller (merk punch og virkemiddel ved bruk av kritisk, retorisk spørsmål samt flerfoldig bruk av punktum), blir de heller værende hjemme kanskje……?

Entry filed under: 1 Tante Ping rapport. Tags: , , , , , , .

Arv i miljø Ping Pong #FAIL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier

Følg Tante Ping på Facebook!

Eller legg igjen epostadressen din her

Bli med blant 6 andre følgere

Blog Stats

  • 17 489 hits

Twittertante


%d bloggere liker dette: