Kaller borgerlig regjeringssamarbeid en illusjon

22.03.11 at 17:58 Legg igjen en kommentar


Kristenfolket er drevet av naiv overtro, sier verdenskjent skeptiker. Nå advarer han det norske folk mot å la seg lure.
 

Den verdenskjente illusjonisten og skeptikeren James Randi fyller forsamlingshus i hele Norge med et foredrag hvor han advarer mot Kristenfolkets naive overtro. Randi retter i foredraget en kritisk pekefinger mot Kristenfolkets verdikonferanse Oslo Symposium, som har som mål å velte den rødgrønne regjeringen.

– Å tro på et borgerlig samarbeid etter Stortingsvalget i 2013 er svært naivt. Jeg er redd mange vil bli skuffet når de innser at et slikt samarbeid bare er en illusjon, sier Randi.

Folkeaksjon mot lurendreieri
Randis foredrag er en del av kampanjen “Ingen liker å bli lurt” en folkeaksjon mot lurendreieri i regi av Human-Etisk forbunds. Målet med kampanjen er å få folk til å tenke mer kritisk. Særlig er han opptatt av troen på at det er mulig for Høyre og Frp å bli enige om en felles politisk plattform.
– Man kan raskt falle inn i et mønster der man blir avhengig av fantasi og magi. Folk synes det er mye lettere å godta de enkle svarene.
Men det finnes ikke bevis for at et slikt samarbeid kan fungere, legger han til.

Lover en million dollar
James Randi har lovet bort en million dollar til Høyre og FrP dersom de klarer å danne regjering sammen etter valget i 2013.
– Et samarbeid har blitt debattert mange ganger, men det fungerer simpelthen ikke. De er som små barn som snakker om avansert matematikk, de vet ingenting om det, forteller Randi.

Kollektivt selvmord
Randi tar sammen med publikum “kollektivt selvmord” på hvert eneste foredrag han holder. Mens det er vanlig å lese de partipolitiske programerklæringen hver for seg, setter derimot Randi programerklæringen fra Høyre og FrP opp mot hverandre.
– Folk reiser seg og begynner å sitere en sammenblanding av de to programmene. Det er nesten som om de taler i tunger. Noen besvimer, andre faller sammen i gråt.
Mange nordmenn lever tydeligvis i en fantasiverden eller prøver å gjøre det, og det er ikke akkurat i deres interesse, avslutter Randi.

Entry filed under: 1 Tante Ping rapport. Tags: , , , , .

Gjemmer realitysatsing bak katastrofen i Japan – frykter dårlig kritikk Lytt alltid til eldre kvinnelige familiemedlemmers råd til unge suksessrike kvinner født i 1986

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier

Følg Tante Ping på Facebook!

Eller legg igjen epostadressen din her

Bli med blant 6 andre følgere

Blog Stats

  • 17 489 hits

Twittertante


%d bloggere liker dette: